Alegerile Locale au avut loc la data de 9 iunie 2024, concomitent cu alegerile europene, i.e. pentru Parlamentul European (P.E.). ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 21 din 8 martie 2024
Românii au fost chemați la urne pe 9 iunie pentru a-și alege primarii și consiliile locale, adică pe cei care vor lua decizii cu privire la aspecte care ne afectează direct, precum bugetul local, serviciile publice locale și dezvoltarea urbană și rurală.
La alegerile locale din 9 iunie, cetățenii au ales primarii localităților, președinții Consiliilor Județene și consilierii locali. Votul este important pentru că de el va depinde gestionarea bugetului local, dezvoltarea infrastructurii – drumuri, școli, spitale – și serviciile publice locale, adică salubritate și transport public.
Românii își pot exercita dreptul de vot la secția de votare din localitatea de domiciliu sau de reședință. Printre regulile care trebuie respectate se numără menținerea ordinii și a liniștii în secția de votare și interdicția de propagandă electorală în secție.
ANUNȚ Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, va desfăşura activităţi de recrutare a...
...de accesarea sprijinului disponibil prin interventiile SDL –CH _12.Start –up Codrii Hertei si...
Cerere oferta de pret- fara TVA Va rugam sa ne trimiteti o oferta de pret (pret total livrate la...
Consultarea publicului cu privire la documentație,...
Consultarea publicului cu privire la documentație, pud-hutanu-flavius.pdf
Consultarea publicului cu privire la documentație, beneficiart Țului Valintin Dănuț în satul...
La procedura de achiziție directă în vederea implementării programului "MASĂ SĂNĂTOASĂ" preșcolari și...
Având în vedere referatul de aprobare nr .193/2024 întocmit de către primarul comunei Hudești și...
Telefon Robot: +40 231 623 102
Adresa: Strada Parcului, Nr. 18, Loc. Hudești, Cod 717210, Jud. Botoșani
Email: secretariat@hudesti.ro, primariahudestibt@gmail.com (temporar)
Se poate afirma că până in prezent s-au obținut unele rezultate bune, dar nu pe măsura posibilităților existente la nivelul comunei noastre.
În noile condiții se face tot mai simțită nevoia, cel puțin în infrastructură, a parteneriatului public – privat. În acest sens, și la nivelul comunei Hudești ar trebui să se vadă o creștere mai mare a disponibilităților sectorului privat de a prelua o parte din responsabilitățile și riscurile sectorului public, iar pe de altă parte, a sectorului public de a privatiza unele servicii de utilitate publică. Pe lângă alte metode tradiționale acest parteneriat trebuie privit ca o opţiune viabilă chiar și la nivelul comunei Hudești.
Primarul ales reprezinta localitatea si pe locuitorii ei. El trebuie sa asigure ordinea, fiind in stransa colaborare cu Politia; vegheaza la respectarea drepturilor cetatenilor; este ordonator de credite; este administratorul bunurilor comunei; se preocupa de calitatea si intretinerea drumurilor si podurilor publice; oficiaza casatoriile; se preocupa de bunul mers al treburilor din comuna.
Inainte de 1990 multi primari, mai mult impusi decat alesi s-au angajat ca vor face si vor drege. E necesar sa recunoastem ca s-au facut si unele lucruri bune dar nu pe masura conditiilor si posibilitatilor existente la Hudesti.